God köttfärspaj
6Portioner
Ugn 200°-225°
Tid 30 min
Ingredienser:
50 g flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 g lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
400 gr köttfärs
1 påse tacokryddmix
400 gr champinjoner
1 pkt bacon
1 brk krossade tomater
2 tsk basilika
2 tsk oregano
½ röd paprika
½ gul paprika
1 pkt bonjour vitlöksost, light
2 dl fraiche
2 tomater
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåp, minst en halvtimme.
Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) och förgrädda skalet ca 7 minuter i 200°.
Bryn köttfärsen och häll därefter i tacokryddmixen (enligt instruktionerna på påsen).
Bryn champinjonerna och lägg dem i köttfärsen.
Klipp baconen i mindre bitar, bryn den och låt rinna av på hushållspapper, blanda sedan ner den i köttfärsen.
Krossa basilikan och oreganon och lägg ner dem i grytan tillsammans med krossade tomater.
Skiva paprikorna och lägg ner den i köttfärsen.
Låt alltihop sjuda ihop på svag värme i ca 20 minuter.
Smält ihop vitlöksosten och blanda med fraichen.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet.
Sprid ut ostblandningen över köttfärsen.
Skiva tomaterna och lägg dem över ostblandningen.
Låt pajen gratineras i ugnen 200 – 225° i ca 30 minuter.
Wednesday, August 20, 2008
Italiensk kycklingsoppa
Portioner: 4
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini (med ost eller pesto, ca 250 g)
salt
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.
Portioner: 4
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini (med ost eller pesto, ca 250 g)
salt
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.
Subscribe to:
Posts (Atom)