Saturday, September 27, 2008

Kyckling med parmaskinka och balsamsås


4 port


8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.
Källa: Arlaköket nr 2 2001

Monday, September 15, 2008

Malins frallor

Ugn 225 grader
15 min

50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
knappt 15 dl vetemjöl
1 ägg
ev sesamfrö

Jäs degen i 30 min. Baka ut degen och rulla lagom stora bullar och låt jäsa i 30 min till. Pensla med ägg och ev sesamfrö.

Tuesday, September 9, 2008

Gunillas pizzabullar

Bullar ca 40 stycken
Jästid 40+30
Ugn 250 grader 8-10 minuter?

50 gr jäst
5 dl mjölk (37 grader)
1 dl olja
1 ägg
1,5 tsk salt
1,5 tsk socker
ca 15 dl mjöl. Gärna special

Bullarna bakas som kanelbullar. I fyllningen rörde jag ihop 1 dl ketchup, 1 dl tomatpuré och 1 dl passerade tomter. Kryddade detta med lite salt, svartpeppar och pizzakrydda. Bredde på detta på den utkavlade degen, la sedan på rökt skinka (strimlad), riven ost och till sist oregano och pizzakrydda.

Lägg inte fyllning ända ut på ena långsidan. Lite knivigt att rulla. Tänkte prova att inte strimla den rökta skinkan nästan gång utan lägga ut hela skivor. Tror det blir lättare att skära längderna då. Rulla sedan ihop. När dom jäst sista gången penslade jag med ägg, strödde på ost och lite krydda. Jag brukar gör en egen pizzasås när jag gör pizza. Kommer att prova det på bullarna nästa gång.