Sunday, May 29, 2011

Rostad potatissallad med cornichoner

4 port

1 kg färskpotatis
4 vitlöksklyftor
2+2 msk olivolja
rivet skal och saft av 1/2 citron
2 msk repade timjanblad, gärna citrontimjan
flingsalt
nymald peppar
1 dl små cornichoner
1 dl soltorkade cocktailtomater i marinad
3 msk kapris

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på hela vitlöksklyftor med skal och blanda med 2 msk olivolja.

Rosta i mitten av ugnen ca 25 min

Mosa det rostade vitlöksköttet med citronskal och citronsaft. Rör i 2 msk olivolja och timjan. Krydda med salt och peppar.

Blanda potatisen med dressing, cornichoner, tomater och kapris. Smaka av med salt och peppar.

Sunday, May 15, 2011

Drumsticks BBQ-style

1,3 kg kycklingben
2 tsk salt
2 msk socker,
2 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
2 tsk svartpeppar
1 msk olja

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda en kryddblandning av salt, socker, paprikapulver, chilipulver, spiskummin och svartpeppar i en skål. För starkare kryddning, öka mängden chilipulver med 1-2 tsk.

Häll olja i en långpanna och lägg ner vältinade kycklingben. Fördela kryddblandningen över kycklingbenen och gnid in kryddorna ordentligt. Stek mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Vänd kycklingbenen när ca 10 min återstår av ugnstiden.

Servera med fördel tillsammans med Salsasåsen i tidigare inlägg, råstekt potatis samt majskolvar

Recept från Linas Matkasse

Salsasås

2 msk tomatpuré
3 msk olja
1 msk balsamvinäger,
1 msk honung,
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
3 tomater

Blanda tomatpuré, olja, balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftan och finhacka rödlök och tomater och blanda ner i såsen.

Recept från Linas Matkasse