Tuesday, August 23, 2011

Tomat- och korvgryta

Ingredienser

Tomat- och korvgryta

  1. 10 st smala korvar
  2. 1 gul lök
  3. 2 gula paprikor
  4. 1 röd paprika
  5. 1 tomat
  6. 400 g tomatkross
  7. 1 dl vatten
  8. 1 köttbuljongtärning
  9. 1 tsk timjan
  10. 2 msk tomatpuré
  11. salt
  12. svartpeppar
  13. 1 msk rapsolja
  14. 1 dl crème fraîche

Servera med:

  1. fusilli
  2. 1 broccolihuvud
  3. dijon senap


1. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
2. Skär korven i slantar och stek i lite olja några minuter. Skiva lök och paprikor i stora bitar och fräs mjuka i olja i ca 5 minuter.
3. Lägg över korv, lök och paprika i en gryta och blanda i tomaten skuren i bitar, krossade tomater, vatten, timjan, tomatpuré, köttbuljong, salt och peppar. Låt allt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med créme fraiche och ev. mer kryddor.

Tips!

Välj lammkorv eller en kryddad korv, typ salsiccia, om du vill ha mer i smak i grytan.


Recept från Vardagsmaten.se


Sunday, August 21, 2011

Kotletter i svampsås

4 port

600 g fläskkotletter
3 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar
2-3 charlottenlökar
1 msk timjan
1,5 dl vatten
1 burk hela champinjoner
1 dl créme fraiche
2,5 krm soja
1 msk kalvfond
1 dl mjölk
ev en nypa socker
1 kg potatis

1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.

2. Smält smöret till kotletterna i en stekpanna. Blanda ner timjan, salt och peppar. Rör runt och lägg sedan ner kotletterna. Fräs några minuter på varje sida så att de får farg. Lägg sedan över kotletterna i en ugnsfast form.

3. Häll i 1,5 dl vatten i stekpannan och vispa runt. Sila skyn. Hacka löken i små bitar. Fräs upp lite smör i en stekpanna och låt löken steka någon minut. Blanda sedan ner svampen. Låt allt fräsa någon minut. Häll sedan på skyn. Blanda ner mjölk, créme fraiche, kalvfond och soja. Smaka av med svartpeppar och ev en nypa socker. Häll såsen över kotletterna i formen och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 10 min.