Ingredienser
Tomat- och korvgryta
- 10 st smala korvar
- 1 gul lök
- 2 gula paprikor
- 1 röd paprika
- 1 tomat
- 400 g tomatkross
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk timjan
- 2 msk tomatpuré
- salt
- svartpeppar
- 1 msk rapsolja
- 1 dl crème fraîche
Servera med:
- fusilli
- 1 broccolihuvud
- dijon senap
1. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
2. Skär korven i slantar och stek i lite olja några minuter. Skiva lök och paprikor i stora bitar och fräs mjuka i olja i ca 5 minuter.
3. Lägg över korv, lök och paprika i en gryta och blanda i tomaten skuren i bitar, krossade tomater, vatten, timjan, tomatpuré, köttbuljong, salt och peppar. Låt allt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med créme fraiche och ev. mer kryddor.
Tips!
Välj lammkorv eller en kryddad korv, typ salsiccia, om du vill ha mer i smak i grytan.
Recept från Vardagsmaten.se