Tuesday, September 9, 2008

Gunillas pizzabullar

Bullar ca 40 stycken
Jästid 40+30
Ugn 250 grader 8-10 minuter?

50 gr jäst
5 dl mjölk (37 grader)
1 dl olja
1 ägg
1,5 tsk salt
1,5 tsk socker
ca 15 dl mjöl. Gärna special

Bullarna bakas som kanelbullar. I fyllningen rörde jag ihop 1 dl ketchup, 1 dl tomatpuré och 1 dl passerade tomter. Kryddade detta med lite salt, svartpeppar och pizzakrydda. Bredde på detta på den utkavlade degen, la sedan på rökt skinka (strimlad), riven ost och till sist oregano och pizzakrydda.

Lägg inte fyllning ända ut på ena långsidan. Lite knivigt att rulla. Tänkte prova att inte strimla den rökta skinkan nästan gång utan lägga ut hela skivor. Tror det blir lättare att skära längderna då. Rulla sedan ihop. När dom jäst sista gången penslade jag med ägg, strödde på ost och lite krydda. Jag brukar gör en egen pizzasås när jag gör pizza. Kommer att prova det på bullarna nästa gång.

1 comment:

david santos said...

Hello, Camillas!
Have a nice weekend.