Wednesday, August 20, 2008

God köttfärspaj
6Portioner

Ugn 200°-225°
Tid 30 min

Ingredienser:
50 g flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 g lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
400 gr köttfärs
1 påse tacokryddmix
400 gr champinjoner
1 pkt bacon
1 brk krossade tomater
2 tsk basilika
2 tsk oregano
½ röd paprika
½ gul paprika
1 pkt bonjour vitlöksost, light
2 dl fraiche
2 tomater

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåp, minst en halvtimme.
Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) och förgrädda skalet ca 7 minuter i 200°.
Bryn köttfärsen och häll därefter i tacokryddmixen (enligt instruktionerna på påsen).
Bryn champinjonerna och lägg dem i köttfärsen.
Klipp baconen i mindre bitar, bryn den och låt rinna av på hushållspapper, blanda sedan ner den i köttfärsen.
Krossa basilikan och oreganon och lägg ner dem i grytan tillsammans med krossade tomater.
Skiva paprikorna och lägg ner den i köttfärsen.
Låt alltihop sjuda ihop på svag värme i ca 20 minuter.
Smält ihop vitlöksosten och blanda med fraichen.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet.
Sprid ut ostblandningen över köttfärsen.
Skiva tomaterna och lägg dem över ostblandningen.
Låt pajen gratineras i ugnen 200 – 225° i ca 30 minuter.

No comments: