Monday, May 28, 2012

Halloumisallad med mynta och lime


    • PORTIONER: 4

    Ingredienser

    Dressing

    Till servering

    Gör så här

    1. Koka haricots vertsen i saltat vatten ca 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och låt de rinna av. Dela, kärna och gröp ur avokadon, skär den i klyftor eller bitar. Dela tomaterna. Blanda haricots vertsen med sallad, avokado och tomater.
    2. Dressing: Blanda fläder, pressad limesaft och olivolja. Strimla myntan, smaksätt med den, salt och peppar.
    3. Skär osten i skivor. Grilla osten. Lägg den på salladen och ringla över dressingen.
    4. Servera salladen på grillbröd, se receptet Grillbröd med grillad kycklinglårfilé på grillspett.

    För alla

    Rätten är fri från ägg.
    Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
    Gör laktosfri: välj halloumi med låg laktoshalt.
    Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

    Näringsvärde

    • ENERGI:2394 kJ/572 kcal
    • PROTEIN:40,2 g
    • KOLHYDRAT:30,6 g
    • FETT:30,7 g

Hämtat från ica.se

No comments: