Sunday, January 3, 2016

BBQ kyckling i Slow Cooker


 BBQ Kyckling med Quinoa (4-6 pers)

Det här behöver du:
2 kycklingsbröst (eller vad du än föredrar på kycklingen - jag föredrar bröstet för att det är så rent och utan något fett)
2 cups torr quinoa
1 rödlök 
1 burk majs
1 burk svarta bönor
1-2 avocado
Små tomater
koriander
riven ost
gräddfil
lime
BBQ sås

OBS: Mycket av det ovanstående kan bytas ut eller tas bort. Använd bara det du tycker om.


Så här gör du:
Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i crockpoten. Smeta en hel del BBQ sås över kycklingen och häll över ett glas vatten (detta gör jag då det blir en sås som är god över quinoan). Hacka upp rödlöken och sprid ut över kycklingen. Sätt sedan på crockpoten på antingen "high" i 4 timmar eller "low" i 8 timmar om du har tid (jag har testat båda och tycker inte att det gjorde någon skillnad). 

Go about your business. 

Efter antingen 3 eller 7 timmar separera kycklingen. Den kommer bara falla itu. Häll i majsen och de svarta bönorna och rör om. Låt det puttra i crockpoten. Det kan räcka med 30 minuter också. Medans detta puttrar koka upp quinoan, skär upp avocadon och tomaterna, hacka koriandern, riv osten, ta fram gräddfilen och skär upp en lime. 

När allt sedan är klart. Lägg upp allt i en skål. Jag lägger allt lager på lager; quinoa, kycklingblandningen, osten, avocadon, tomaterna, koriandern. Toppa med lite gräddfil och droppa över lite lime. Ät som det är eller mixa allt ihop i en röra.

No comments: