Italiensk kycklingsoppa
Portioner: 4
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini (med ost eller pesto, ca 250 g)
salt
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Det här låter ju gott! Måste prova.
Post a Comment