Wednesday, August 20, 2008

Italiensk kycklingsoppa
Portioner: 4

400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini (med ost eller pesto, ca 250 g)
salt
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.

1 comment:

Helena mitt i smeten said...

Det här låter ju gott! Måste prova.