Tuesday, August 23, 2011

Tomat- och korvgryta

Ingredienser

Tomat- och korvgryta

  1. 10 st smala korvar
  2. 1 gul lök
  3. 2 gula paprikor
  4. 1 röd paprika
  5. 1 tomat
  6. 400 g tomatkross
  7. 1 dl vatten
  8. 1 köttbuljongtärning
  9. 1 tsk timjan
  10. 2 msk tomatpuré
  11. salt
  12. svartpeppar
  13. 1 msk rapsolja
  14. 1 dl crème fraîche

Servera med:

  1. fusilli
  2. 1 broccolihuvud
  3. dijon senap


1. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
2. Skär korven i slantar och stek i lite olja några minuter. Skiva lök och paprikor i stora bitar och fräs mjuka i olja i ca 5 minuter.
3. Lägg över korv, lök och paprika i en gryta och blanda i tomaten skuren i bitar, krossade tomater, vatten, timjan, tomatpuré, köttbuljong, salt och peppar. Låt allt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med créme fraiche och ev. mer kryddor.

Tips!

Välj lammkorv eller en kryddad korv, typ salsiccia, om du vill ha mer i smak i grytan.


Recept från Vardagsmaten.se


No comments: