Ingredienser
- 1 msk färsk jäst
- 3 dl kallt vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 6 - 6 1/2 dl vetemjöl
Örtolja
- 1/2 dl olivolja
- 3 msk frysta provencalska kryddor eller blandade färska skurna örtkryddor
- rivet skal av 1 citron
- flingsalt
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform ca 24 cm i diameter (för 1 bröd) med löstagbar kant.
- Örtolja: Blanda oljan med kryddorna och citronskalet.
- Häll upp degen på mjölad bänk. Strö över lite av mjölet och kavla ut till en kaka ca 30 x 40 cm (för 1 bröd). Bred örtoljan över degen och rulla ihop den. Skär degen i ca 12 bitar (för 1 bröd) och lägg dem i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225˚C.
Sunday, January 3, 2016
Brytbröd med örter och citron
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment