Sunday, January 3, 2016

Italiensk lövbiffsgryta


Till en grytan för 4 personer behöver du:

smör
1 hackad gul lök
600 gram lövbiff
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 1/2 dl vatten
1 burk med krossade tomater
6-7 soltorkade hackade tomater 
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek alt. 1 msk chilisås
2 1/2 dl creme fraiche 
1 citron
Ingefära
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en djup stekpanna eller kastrull med smör och fräs löken glansig.
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt så den får färg och vänd ner tomatpuren och fräs runt. Häll över vattnet & krossade tomaten och låt lövbiffen sjuda på svag värmen i minst en timme ( tillsätt ev mer vatten om det sjuder bort. ) Vänd ner socker & sambal oelek och även crème fraiche.
Smaka av med salt & peppar.

No comments: