Saturday, November 12, 2011

Fiskgratäng

1 paket fryst torskblock
3 dl matlagningsgrädde
1 nypa dill finklippt
1 krm salt
1 krm citronpeppar
1,5 dl kräftost
1,5 liter potatismos
1 dl riven ost


  1. Skär torskblocket i 2 cm tjocka bitar. Smörj en ungssäker form och lägg i fisken, salt och citronpeppar på den. Sätt in i ugnen 175 grader, tills fisken är klar.

  2. Blanda grädde, kräftost och dill. Koka potatis och gör iordning potatismoset.

  3. När fisken är klar, höj värmen till 225 grader. Klicka moset runt om fisken och slå såsen i mitten över fisken. Strö över den rivna osten och sätt in i ugnen tills gratängen har fått fin färg.

  4. Serveringsförslag: Serveras med kokta grönsaker ex. Broccoli.

No comments: