Saturday, November 12, 2011

Tacopaj

500 g nötfärs
4 smördegsplattor (17x8)
0,5 st gul lök
400 g krossade tomater
1 dl creme fraiche
1 fp taco spicemix
1 msk Jalapeno skivad inlagd
1,5 dl riven ost
salt
peppar
Matolja
Smör


  1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
  3. Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
  4. Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.
  5. Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos. Strö över ost.
  6. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och servera förslagsvis med god sallad till.

No comments: