Fläskfilé med sås och ugnsstekta
grönsaker
Lättlagad fläskfilé och god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha ugnsstekta grönsaker till gör rätten komplett.
INGREDIENSER
(4 port)
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2½ dl Kelda
Matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
½ köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t e x
Morötter, rödlök, squash
2 tsk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här gör du:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.
No comments:
Post a Comment