Sunday, January 21, 2007




Fläskfilé med sås och ugnsstekta
grönsaker


Lättlagad fläskfilé och god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha ugnsstekta grönsaker till gör rätten komplett.

INGREDIENSER
(4 port)


500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2½ dl Kelda
Matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
½ köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t e x
Morötter, rödlök, squash
2 tsk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Så här gör du:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.

No comments: