Sunday, January 21, 2007


Kyckling i örtkryddad sås

INGREDIENSER
(4 port)


4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
4 färska rödlökar
100 g färska haricots verts
2½ dl Kelda örtkryddad sås
1 dl vatten
1 msk hackad färsk timjan

Så här gör du:
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar, Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen. Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna,. Fräs löken och bönorna i smör på svar värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock. Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis.
Tips Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.

No comments: