Sunday, January 21, 2007

Färs med svamp & skinka

INGREDIENSER
(4 port)


200 g färska champinjoner
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl vitt vin
2 skivor kantfritt vitt bröd
2 dl vatten
4-6 skivor italiensk skinka
500 g nötfärs
Salt, peppar
1 ägg
1 dl nyriven permesanost
Olja
Ev lite tomatpuré
Olje- och vitlökspenslade grönsaker t ec squash, tomat, sockerärtor, lök

Så här gör du:
Hacka champinjoner, svamp och vitlök. Stek blandningen i smör tills vätskan kokat in. Späd med vin och låt svalna. Lägg bröd i blöt i vatten. Skär skinkan fint.
Krama ur brödet och blanda med skinka, färs, salt, peppar, ägg, champinjoner samt parmesan. Smörj en ugnsfast form i mitten där färsen ska ligga och lägg i med plats för grönsakerna runtom.
Pensla färsen med olja och ev lite tomatpuré. Stek i 200 grader mitt i ugnen i 50-60 min. Sänk värmen till 175 grader efter halva tiden och lägg penslade grönsaker runt färsen.
Servera gärna med olje- och vitlökspenslat bröd, grillat några minuter högst upp i ugnen.

No comments: