Sunday, January 21, 2007

Snabb lövbiffsgryta

INGREDIENSER
(4 port)


400 g lövbiff i strimlor
16 pärllökar
Rapsolja till stekning
200 g färsk svamp
Salt, peppar
1 dl vatten eller vitt vin
1 msk kalvfond
2 dl lätt-crème fraiche
2 msk dijonsenap
Röd och grön paprika i strimlor
1 msk soja
Persilja, hackad

Så här gör du:
Skala pärllökarna. Hetta upp lite olja i en wok eller gryta, fräs lökarna gyllenbruna, tillsätt svampen skuren i bitar och fräs några minuter. Lägg ner köttet och fortsätt fräsa under omrörning. Salta och peppra.

Tillsätt vatten eller vin och fond. Koka upp, tillsätt crème fraiche och senap. Lägg ner paprikastrimlor, låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och soja. Strö över hakad persilja, servera kokt potatis eller pasta till.

No comments: