Sunday, January 21, 2007

Glace au four med “fluff”

INGREDIENSER
8 port


100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 paket vaniljglass à ½ liter
1 paket frysta hallon och blåbär (250 g)

Topping:
400 g philadelphiaost
4 dl marshmallowfluff (2 burkar à 213 g)
Silverkulor

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda i havregrynen och låt svälla i några minuter.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en kopp. Rör ner havregrynen och mjölblandningen i äggblandningen.

Bre på havregrynsmeten i en form, ca 20x20 cm och ca 3 cm höga kanter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt botten svalna något.

Strax före servering: Höj ugnstemperaturen till 250 grader.

Lägg glasspaketen och sedan bären på havregrynsbotten. Blanda philiadelphiaost och marshmallowfluff. Bre blandningen ovanpå och runt om. Grädda så att marängen får lite färg, ca 5 min.

Strö över silverkulor och servera genast.

No comments: