Monday, January 22, 2007

Jordgubbar i maränggrottor

INGREDIENSER
8 st

2 äggvitor
1½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
½ krm salt
1 liter jordgubbar

Sås:
2 nektarner
3 passionsfrukter
1 msk florsocker

Servera till: Vaniljglass

Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver, salt.

Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked.

Sätt in marängerna i mitten av ugnen och stäng av den genast. Låt marängen stå i ugnen i minst 3½ timma, gärna över natten.

Skålla, skala och kärna ur nektarinerna. Mixa fruktköttet till puré.

Halvera passionsfrukten och skrapa ner kärnor och saft i purén. Smaksätt med florsocker.

Skiva jordgubbarna. Fyll marängerna med bär och sås. Servera med glass. Pudra florsocker över allt.

No comments: