Jordgubbar i maränggrottor
INGREDIENSER
8 st
2 äggvitor
1½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
½ krm salt
1 liter jordgubbar
Sås:
2 nektarner
3 passionsfrukter
1 msk florsocker
Servera till: Vaniljglass
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver, salt.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked.
Sätt in marängerna i mitten av ugnen och stäng av den genast. Låt marängen stå i ugnen i minst 3½ timma, gärna över natten.
Skålla, skala och kärna ur nektarinerna. Mixa fruktköttet till puré.
Halvera passionsfrukten och skrapa ner kärnor och saft i purén. Smaksätt med florsocker.
Skiva jordgubbarna. Fyll marängerna med bär och sås. Servera med glass. Pudra florsocker över allt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment