Sunday, January 21, 2007

Jessicas morotskaka

INGREDIENSER

4 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
4-5 dl mjöl
6 dl morötter (ca 6-8 st normalstora)
2½ dl smält smör (svalnat)
Kanel

Glasyr:
200 g Philadelphiaost
60 g margarin
2½ dl florsocker

Garnering:
Kokos

Så här gör du:
Smält smöret och låt svalna. Skala och riv morötterna ganska fint. Vispa socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser. Blanda samman till en smet. Rör i morötterna tillsammans med det svalnade smöret.
Smöra en långpanna och häll i smeten. Strö över lite kanel och grädda ca 20-25 min. Gör stickprov. Tag ur ugnen och låt svalna helt.
Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren. Bred över den svalnade kakan och strö över kanel.

Gör med fördel dubbel sats glasyr!

No comments: