Sunday, January 21, 2007




Het kycklinggryta

INGREDIENSER
(4 port)


1 kg kycklingdelar med ben, t ex lår eller 4 kycklingfiléer
2 gula lökar
1 fp (500 g) krossade tomater med chili
3 dl basmatiris
300 g djupfrysta haricots verts
½ msk olja
1 tsk salt
1 krm pepar
Ev 1-2 tsk kanel

Så här gör du:
Bryn kycklingdelarna i ½ msk olja. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1-2 tsk kanel.
Skala och hacka löken.
Låt löken steka med kycklingen någon minut.
Häll över de krossade tomaterna och låt puttra under lock ca 25 minuter för lår och 15 minuter för filé. Kontroller att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
Koka riset i lättsaltat vatten enl förp anv.
Blanda ner haricots vertsen i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
Servera kycklingen med riset och bröd.

No comments: